היבטים פרוצדורליים של המשפט הפרטי בהוצאה לפועל

הסיפור בהוצאה לפועל מתחיל שהזוכה מגיש בקשה לביצוע.

הצדדים בהוצאה לפועל נקראים זוכה וחייב. כבר מהשמות אנחנו למדים שהחייב, חייב והזוכה הוא בסטטוס של מגיע לי. הזוכה את בקשתו לביצוע מגיש בלשכת הוצאה לפועל.

 

באיזה לשכה הזוכה יכול לפתוח לחייב תיק בהוצאה לפועל?

תיק בהוצאה לפועל אפשר לפתוח בכל לשכה. ישנן שלוש אפשרויות מכוחן אפשר לפתוח תיק בהוצאה לפועל, בקשה לביצוע שטר, בקשה לביצוע פסק דין או תביעה לסכום קצוב.

 

היכרות עם הגורמים במערכת הוצאה לפועל?

הדמות הבחירה ביותר היא רשם הוצאה לפועל, יש לרשמים סמכויות מנהליות ושיקול דעת רחב ביחס לרשמים אחרים וסמכויות שיפוטיות. מתחת לרשמים יש את מנהל הלשכה, מתחת למנהל נמצאים המעקלים אלא שמגיעים לחייבים פיזית, כדי להיות קבלן מבצע כזה כמו המעקלים צריך לאחוז באישור מאת ועדת האישורים והיא מורכבת משופט בית משפט השלום, מקצין משטרה, ומנציג של משרד המשפטים.

 

מה קורה כשנפתח תיק בהוצאה לפועל?

אוטומטית החייב מקבל אזהרה בגין פתיחת תיק נגדו מלשכת הוצאה לפועל, וברוב המקרים רק שהחייב מקבל את האזהרה הוא מיודע לראשונה על כך שנפתח נגדו תיק. בגדול ובגז יש לו שתי אפשרויות אחת היא לפירעון החוב, ישנן פעולות שניתנות לחייב כדי לפרוע את חובו, אפשרות נוסף היא שהחייב יעלה טעות כנגד החוב כמו טענת פרעתי/התנגדות החוב. אם החייב לא פעל מאחת הפעולות הניתנות לרשות זאת אומרת היעדר פעולות מבחינת החייב לנשוא החוב, הרשם יהיה רשאי להכריז על החייב כבעל יכולת המשתמט מתשלום חובותיו. לחייב משתמט שכזה יכול להיות המון סנקציות שהוא לא ירצה להגיע אליהם.

מומלץ שאם הגעת לסיטואציה שכזאת לפנות לייעוץ משפטי אצל עו"ד ולראות מה הוא מייעץ לכם לעשות בנידון.

שתפו את המאמר

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email